Elu on seiklus! Elu on nautimiseks!

pühapäev, 18. september 2016

Ayia Napa


Ahoi!

Korralik aklimatiseerumine käib. Kasutan päikese vastu 30-st päikesekreemi aga see nii võimas siin, et päev otsa päikese käes suutsin ikka ära põleda. Küll mitte kohutavalt, aga rant on ikka. Panin kaks korda isegi kreemi, aga näed siin on korralik UV. Aga kus ma siis käisin ja mida tegin/nägin.

Põhimõtteliselt käisin Ayia Napa piirkonnas. See on linn või piirkond, ma ka täpselt aru ei saa, saare lõuna osa ida osas. Suur turistide piirkond, kus elu käib 24h päevas, 7 päeva nädalas. Liiva rannas kõrguvad suured 5 tärni hotellid koos suurte turistide lõksudega ehk poed, restoranid, lõbustusasutused. Linna süda on jaotatud kaheks: Päevane piirkond ja öine piirkond. Päevases piirkonnas on söök, jook, ost. Öises osas, nagu te isegi arvate, keerleb kogu elu ümber klubide, pubide, trahtrite ja muude lõbustuste. Ööelu hakkab oodatust varem, 8-9 ajal, mille põhjuseks on see, et kell 8 on siin juba kottpime. Ümber linna asuvad vaatamisväärsused: muusemid, rannad, safarid, mäed, koopad jt.

Mina käisin Cape Creco-s, mis on meie mõistes pankrannik mere ääres. Koht mille kalda vesi on uuristanud kergeteks koobasteks ja mis on tuntud selle poolest, et selles kohas on võimalik kalju pealt alla vette hüppata. Hüppe kõrguseks on 12-14 m, olenevalt veetasemest. Kohas puudub järelvalve ja hooldus, seega hüppamine on enda riskil. Mina sealt alla ei hüpanud. Näha on veel palju ja ei taha ära vigastada ennast.


Selle koha kõrval asub antud koha kõrgeim punkt, millel otsest nime polegi. Antud tipu otsast tehakse paraplaaniga sõite ja tipust vaadates tundub meri lõputu. Koha võlu peitubki selle lihtsuses. See on tavaline küngas keset mitte midagi ning asub otse mere ääres. Koha kõrgus on mulle teadmata, kuid ronima ikka pidi, et üles jõuda. Õnneks alla oli palju lihtsam tulla ;). Tipus oli ka skulptuur, mis oli pühendatud kogu inimkonnale, nende sõprusele ja vabadusele.

"From Cyprus, to the World. From Earth, to Eternity. Message of Peace, Friendship, Freedom. Belief to God and to Man."

Alla ronides liikusime linna. Linnas oli kerge peatus, et täita oma kõht ja energia. Seal oli üks hea koht, ma nime ei hakka nimetama, aga selle kohal oli suur M täht, selline ilus punane. Ei ei, sinna ma ei läinud, lihtsalt ainuke tuttav koht ;) Liikusin seal mööda põhitänavat ringi, otsides kerget kohvikut või poodi, sest praadi kuskilt restoranis ma ei soovinud, ja leidsin koha, mis tundus aknast vaadates tavaline piruka kohvik. Astusin sinna sisse ja minu üllatuseks oli see tõesti kohvik kus sai pirukaid ja saiakesi ja muud kraami, kuid seal oli ka lett kus sai ise võiku valmistada. No mitte just päris ise aga põhimõttelt sama süsteem nagu meie jaoks on Subway, kes teab see teab. Põhimõtteliselt ütlesid mis saiia sa tahad ning mis sinna saia sisse läheb. Iga koostisosa maksis teatud sendid. Pluss see tehti soojaks grilli vahel. Hinna sees oli või, tomat, kurk ja majonees/ketshup kui soovisid. Minu sandwich koos 5-e koostisosaga oli kuskil 3.70, mis oli jube soodne minu jaoks. Muidugi see oli jube hea ka. Mingeid turistioste ma seal tegema ei hakkanud.

Kõht täis ja meel hea, ronisin paadi peale, kus hakkas boatparty, paadi nimi oli Nemo Submarine. Laeval oli ligikaudu 200 tudengit, DJ, peojuht, pizza ja hea muusika. Liikusime sadamast välja ja kõik juba pidutsesid. Peo jooksul toimusid erinevad üritused: 1)Most sex positions in 30 sec - kus siis kolm paari demonstreerisid 30 sekundi jooksul erinevaid sex poose. 2)Wet T-shirt contest - selles osales 5 paadi neidu ning igaüks kujutab ette mis toimus ;) 3)Backflip challange - ujumispeatuse ajal toimus see võistlus. Paadil oli taga ülemine korrus kust sai alla hüpata. Võitjaks tuli vend kes tegi salto ja pani kõhuka otsa. See kutt vist on Eestis tudengipäevadel käinud :D 4)Peo ajal toimus ka selline asi nagu champain shower, kus reaalselt pritsiti shampust ja seda päris heas koguses. Kõik võitjad said omale VIP pääsme õhtusesse klubisse. 

Nemo pealt maha ronitud seadsime sammud Nissi Beach-ile. Rand mille taga on 5 tärni hotellid. Mina istusin seal rannatoolile maha ja nautisin vaadet merele. Vaade oli jube äge - paremale vaadates loojus päike maja taha, vasakult tõusis kuu ja kõik see mere kaldal valge liiva ja läbipaistva veega. Kuna päike hakkas juba loojuma siis puhkus väga pikaks ei jäänud. Pakkisime asjad ja liikusime kohalikku lõbustusparki. Seda ei anna muidugi Linnanmäkki-ga võrrelda, aga seal olid täitsa arvestatavad atraktsioonid. Näiteks seal oli kardi rada keset parki ja tänava esinejad kõndisid ja tegutsesid ringi. Ükski atraktsioon mind ei tõmmanud, seega sai see ainult läbi käidud ja silmaga vaadates nauditud.


Viimaseks asjaks päevas jäi klubi. Liikudes läbi öise osa sain ma koha mõttest aru. Seal ei ole ühelgi baaril, klubil, söögikohal ei akent ega ust, sest seal on koguaeg soe. Sissepääs on igale poole tasuta. Inimesed võlutakse sisse kas hea söögi/joogi või meelelahutusega. Koha ees on inimesed kes jagavad flaiereid ja meelitavad sind iga hinna eest sisse, öeldes asju mida sa kuulda tahad. Kusjuures mõned neist on liiga pealetükkivad. Iga koht üritab teisest kohast muusikat kõvemini mängida ja sellepärast on muusika ka tänaval nagu klubis sees. Sissepääs on tasuta, kuid selle eest jookide hinnad on päris soolased. Suitsetamiskultuur on olematu - teed seal kus tahad. Selle tulemusena keset klubi põrandat tõmmati suitsu, aknaid küll pole, kuid vastik on see ikka. Muidugi harjumata on see, et alksi saab iga kell ;) Meie klubiks oli Senior Frog`s. Sama organisatsioon kes korraldas paadipeo. Koha võluks on meelelahutus. Töötajad tegid iga tund ühe popurii saatel tantsunumbri. Toimusid conga-line-id, kus iga osavõtja sai lonksu tekiila laadset jooki. Pole õrna aimugi mida ma sain, maitse oli tundmatu. Samuti nägin seal ära ka oma silmaga selle kus keegi seisab pakkude peal ja on mega pikk. Siis toimus flashmob keset tänavat. See oli muidugi improvisiatsioon, veits kaos kuid minu jaoks oli päris äge kogemus. Looks oli Macarena.


Muidugi käisin ka Vahemeres ujumas. Esimest korda kusakil looduses käiia ujumas, kus vesi on puhas ja paistab läbi. Vesi oli soolane ja soe nagu ma arvasin. Jah ma proovisin kas vesi on soolane või mitte :D Miks - sellepärast et ma tahtsin teada. 

Ayia, Ayia, Ayia Fucking Napa!! - kohalik tunnushüüe 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar